Terug naar overzicht

De waarde van een goede website

De invloed op de perceptie van een (potentiële) klant

Onderschat nooit wat een website of webshop aan waarde kan toevoegen aan je bedrijf. Een website beïnvloedt de perceptie van bezoekers. Een goede website inspireert en motiveert bezoekers om naar je toe te komen. En een goede website trekt nieuwe klanten en nieuwe klantgroepen aan.

Een goede website is een aanvulling op je winkel. Net als je etalage trekt een goede website klanten aan. Bestaande, maar ook nieuwe.

Een slechte website (en die zijn er nog genoeg) schrikt uiteraard af. Websites die nog gebouwd zijn in flash. Of die al maanden under construction staan. Of een website die een uitstraling heeft die meer past bij de jaren negentig. Of die bestaat uit een enkele pagina zonder enige inhoud, maar alleen de openingstijden vermeldt.

Voorbeeld 1

Voorbeeld 2

Voorbeeld 3

Een nieuwe inzet van marketingmiddelen is inherent aan deze nieuwe tijd

Nieuwe media dwingen ons om na te denken over een nieuwe inzet van marketingmiddelen. Niet alle ondernemers zullen er blij van worden, maar nieuwe tijden vragen om nieuwe marketing. Social media en websites zijn niet meer weg te denken uit deze tijd.

Veel te vaak wordt een website onderschat in waarde voor een onderneming. Zeker in deze tijd van digitale vooruitgang kan een goede onderneming niet meer zonder een goed digitaal visitekaartje.

Het is absoluut van belang om middelen en medewerkers vrij te maken voor het onderhoud van een website. Als dit goed wordt ingevuld verdient dit zich absoluut terug.

Maak niet de fout om deze waarde te vertalen enkel en alleen naar het aantal orders in een maand

De waarde gaat veel verder dan dat. Bestaande klanten gaan eerder naar je winkel als ze zeker weten dat je verkoopt wat ze willen hebben. Je boort nieuwe klanten en klantgroepen aan. Je verstevigt je positie in de markt door de stevige, professionele en inspirerende uitstraling. Je hebt een geweldig marketingmiddel om elke actie die je hebt te promoten. Je online presence maakt je een betere partner om mee samen te werken, denk daarbij aan banken en collega-ondernemers.

Kortom, de waarde van een goede webshop gaat zoveel verder dan de omzet die je er in directe vorm mee behaalt.

Heb je alle onderdelen uit de Fix the Basics training uitgevoerd en ben je klaar voor webshopmanagement 2.0? Kijk dan ook naar de training Landingspagina’s. Met landingspagina’s trek je nog meer nieuwe bezoekers naar je website of webshop.

Blog
Geüpload op 1 January 1970

Tags

Marketing
Webshop

Zichtbaarheid

Publiekelijk toegankelijk

Gerelateerde les

Fix the Basics van je website of webshop

Marketing
- Geschikt voor retailer | marketeer