Duurzaamheid

We leven niet in een tijdperk van verandering, maar een verandering van tijdperk*

De wereld om ons heen verandert en dat heeft verregaande consequenties voor de mens en het milieu. Ook de structuur van de economie verandert. Deze is digitaal, decentraal en duurzaam waarbij we gaan van aanbod naar vraag, van massaproductie naar maatwerk, van bezit naar gebruik, van waarde ontlenen naar waarde creëren en van lineair naar circulair.

Ook de mode industrie zit middenin de transitie naar een nieuw systeem. Simpelweg omdat het huidige systeem geen toekomst heeft. Er wordt namelijk meer geproduceerd dan dat er, op de lange termijn, aan grondstoffen aanwezig is.

It’s time for a change.

* quote van Jan Rotmans, hoogleraar Erasmus Universiteit in duurzaamheid en transitie

Onze duurzame belofte

Wij willen duurzaamheid begrijpelijk maken, alle kennis bundelen en zoveel mogelijk mensen mobiliseren om duurzame stappen te zetten. Hierbij nemen wij, als grote retailservice organisatie, onze verantwoordelijkheid en werken we elke dag om duurzame groei te realiseren voor de zelfstandige modeondernemers, de industrie en onze organisatie.

Hoe we dit doen?

Door groeikansen voor toekomstige generaties retailers centraal te stellen, de impact op het milieu te verlagen en de positieve sociale impact te verhogen. Wij werken met drie strategische MVO pijlers.

Buy smarter

Door samenwerkingen creëren we betere producten, welke beter zijn voor mens en milieu. Hierbij focussen we ons op:

Waste less

Wij reduceren onze voetafdruk door significant minder afval te produceren middels co-creatie, het stimuleren van recycling en upcycling en het verlengen van de levensduur. Hierbij focussen we op:

Empower local heroes

De lokale held maakt het verschil in de transformatie naar een duurzame en welvarende fashionbranche. Wij geven hem volledige support om succesvol te zijn. Hierbij focussen we op:

Wij leveren een bijdrage aan de volgende Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties:

 

Wij nemen onze verantwoordelijkheid in onze hele bedrijfsvoering. Zo sporen wij risico’s op in de productieketen van onze private labels en werken we aan verbetering. Hierbij vragen wij om advies van verschillende instanties, zoals o.a.  Modint, Nederlands Convenant duurzame kleding & textiel en mensenrechtenorganisatie Arisa.

Met de opgedane kennis helpen wij retailers om ook hun verantwoordelijkheid te nemen en duurzame stappen te zetten.

Wil je weten welke positieve impact wij inmiddels gerealiseerd hebben?

Wil je weten welke gedragscodes wij met onze leveranciers hebben afgesproken en samenwerken om deze na te leven?

Meer vragen over duurzaamheid?

Neem contact op met Mariska.

Euretco Fashion heeft een MVO team met specialisten op diverse gebieden. Wij leren door te doen. Wij werken elke dag om onze private labels verder te verduurzamen en onze opgedane kennis stellen wij graag ter beschikking om jou als retailer verder te helpen. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Dat kan via je accountmanager, via sustainability@euretco.com of door ons rechtstreeks te contacten.